Blog

Veilig met je huisdier het donker in
Het wordt weer later licht en eerder donker buiten. Wie ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat met zijn hond of kat naar buiten gaat, zal binnenkort ook weer in het donker moeten lopen. In deze blog lees je hoe je ervoor zorgt dat jij en je huisdier goed zichtbaar zijn in het donker en zo veilig naar buiten kunnen.
Een vogel als huisdier: waar moet ik aan denken?
Sommige vogels kunnen goed door mensen gehouden worden. Je kunt ze tam maken en ze zijn goed gezelschap. Denk alleen wel goed na voor je een vogel in huis neemt, want een vogel vraagt veel verzorging en aandacht. In deze blog zetten wij de belangrijkste dingen waar jij aan moet denken op een rijtje.
Wandelen met je huisdier
Wandelen met je huisdier is erg leuk! Voor hondenbezitters is dit natuurlijk niets nieuws, maar wist je dat je ook je kat of konijn mee kunt nemen voor een wandeling? In deze blog vertellen wij je hoe en waar jij het beste kunt wandelen met jouw huisdier!
Hoe vind ik de perfecte riem voor mijn hond?
Een goede hondenriem is een essentieel item voor elke hondenbezitter. Je hond wordt meerdere keren per dag uitgelaten en een fijne en goede halsband en riem vergroten het wandelplezier. In deze blog geven wij informatie over verschillende soorten hondenhalsbanden en hondenriemen om jouw keuze makkelijker te maken!
26 augustus: Internationale Hondendag!
Honden zijn leuk! Geen wonder dat zij als beste vriend van de mens worden bestempeld. 26 augustus staat de hele dag in het teken van honden, want: het is Internationale Hondendag! Vier jij ook met ons mee?
Back to school voor huisdieren!
Augustus loopt alweer ten einde. Dit betekent (helaas) ook dat het schooljaar weer bijna gaat beginnen, of misschien zijn de scholen bij jou zelfs alweer begonnen! Een nieuw school- en werkritme is niet alleen van invloed op jou en je kinderen, maar ook op je huisdier. In deze blog vind je 5 tips waarmee jij je huisdier kunt laten wennen aan het nieuwe school- en werkritme.
17 augustus: Internationale Dakloze Dieren Dag
17 augustus is Internationale Dakloze Dieren Dag. Elk jaar, op de 3e zaterdag in augustus, vieren we hoe ver we al gekomen zijn in het verzorgen van onze huisdieren, delen we kennis over hoe we meer voor onze diertjes kunnen doen en helpen we samen huisdieroverbevolking te voorkomen.
8 augustus: Internationale Kattendag!
Katten zijn leuk! Het is niet voor niets dat het hele internet vol staat met foto’s en video’s van katten. 8 augustus staat de hele dag in het teken van katten, want: het is Internationale Kattendag! Vier jij ook met ons mee?
Help, mijn huisdier heeft jeuk!
Net als mensen, hebben dieren wel eens last van jeuk. Het is vaak moeilijk om te achterhalen waarom je hond, kat, konijn en/of knaagdier precies last van jeuk heeft. In deze blog bespreken we diverse mogelijke oorzaken, en hun oplossingen.
Met je huisdier op vakantie! (of toch niet?)
Jippie, het is weer tijd voor vakantie! Maar wat moet je nu aan met je huisdier? Gaat hij mee of blijft hij thuis? Op vakantie gaan is natuurlijk pas echt leuk als het hele gezin meegaat, dus ook onze harige vriendjes. In deze blog lees je alles wat je moet weten voor een goed voorbereide vakantie met je huisdier.
5 tips voor verkoeling voor katten
Hoe biedt je optimale verkoeling voor je kat? De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we met zijn allen weer lekker naar buiten gaan! Het is belangrijk voor je kat om de verkoeling op te zoeken om zo oververhitting te voorkomen. In deze blog vind je 5 tips over hoe je je kat het beste de verkoeling kunt geven die hij nodig heeft tijdens deze warme dagen.
21 juni: Neem je hond mee naar werk-dag!
Vrijdag 21 juni is het Neem je hond mee naar werk-dag! Het gezelschap van een hond op kantoor is fijn. Het maakt niet alleen jouw werk leuker, ook voor je hond is het fijn. In deze blog lees je alle voordelen van een kantoorhond.
5 tips voor verkoeling voor honden
Hoe biedt je optimale verkoeling voor je hond? De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we met zijn allen weer lekker naar buiten gaan! Het is belangrijk voor je hond om de verkoeling op te zoeken om zo oververhitting te voorkomen. In deze blog vind je 5 tips over hoe je je hond het beste de verkoeling kunt geven die hij nodig heeft tijdens deze warme dagen.
Juni chipmaand
Helaas zijn veel mensen nog niet op de hoogte van de voordelen van een huisdierenchip. Om het chippen van je huisdier extra onder de aandacht te brengen, heeft het LICG juni omgedoopt tot chipmaand. Lees in deze blog meer over wat het chippen van je huisdier precies inhoudt en waarom je je huisdier moet laten chippen.
Alles over het BIA Bed
Het BIA Bed is een comfortabel, hygiënisch en gebruiksvriendelijk hondenbed. Honden slapen vaker en langer dan mensen. Het is daarom belangrijk dat je hond een goede, comfortabele plek heeft waar hij kan slapen. Lees in deze blog meer over de voordelen van het BIA Bed.
Activiteiten samen met je huisdier
Wat is er leuker dan samen tijd doorbrengen met je huisdier, vooral nu het buiten weer mooier weer wordt? Niet alleen is het leuk, het versterkt ook nog eens de band tussen mens en dier. In deze blog vind je inspiratie over activiteiten die jij buiten met je huisdier kan ondernemen.
Week van de Teek: alle tips en weetjes
Het is goed om te weten hoe een tekenbeet genezen en, nog liever, voorkomen kan worden nu de lente weer is begonnen. Wij geven je graag wat tips en weetjes over deze vervelende beestjes, zodat jij je huisdier optimaal kunt beschermen tegen deze parasieten.
Alle weetjes en tips over Vlooien!
Deze maand staat bij Discount4Pets in het teken van het preventief behandelen van jouw huisdier tegen vlooien en teken. De lente is in aantocht: we zullen weer vaker buiten zijn en vlooien liggen daar weer op de loer. In deze blog zetten we alle weetjes op een rij over deze nare parasieten en geven we je een aantal tips om ze te bestrijden.
Maand van de Gebitsverzorging: Kat
Katten zijn echte carnivoren en hebben een gebit dat bestaat uit scherpe snij- en hoektanden. Het belang van een goed verzorg gebit bij katten wordt vaak onderschat, terwijl ruim driekwart van de katten wel eens last heeft van tandplak door voedselresten en bacteriën. In deze blog gaan wij daarom in op het belang van gebitsverzorging bij katten.
Maand van de Gebitsverzorging: Hond
Honden zijn carnivoren en hebben een gebit dat bestaat uit scherpe snij- en hoektanden. Het belang van een goed verzorg gebit bij honden wordt vaak onderschat, terwijl gebitsproblemen tot diverse infecties kunnen leiden. In deze blog gaan wij daarom in op het belang van gebitsverzorging bij honden.
Wat is de beste mand voor mijn huisdier?
Het kan een flinke opgave zijn om een goede mand te vinden die bij jouw huisdier past, want er zijn zoveel manden en kussentjes waar je uit kunt kiezen. In deze blog geven we tips om de beste mand voor jouw hond of kat uit te kiezen. 
Met je dier op vakantie? Loop deze checklist door!
De vakantie komt er weer aan. Hoe ga je goed voorbereid op pad? In deze vakantiechecklist besteden wij aandacht aan de punten die je echt niet mag vergeten voor je vertrekt!
De aanschaf van een knaagdier
Overweeg jij een konijn of knaagdier aan te schaffen? Denk goed na over welk soort knaagdier bij jouw past en aan wat je allemaal nodig hebt voor zijn komst. In deze blog vind je informatie die jou kan helpen.
Pagina