Blog

Help, mijn huisdier heeft jeuk!
Net als mensen, hebben dieren wel eens last van jeuk. Het is vaak moeilijk om te achterhalen waarom je hond, kat, konijn en/of knaagdier precies last van jeuk heeft. In deze blog bespreken we diverse mogelijke oorzaken, en hun oplossingen.
Met je huisdier op vakantie! (of toch niet?)
Jippie, het is weer tijd voor vakantie! Maar wat moet je nu aan met je huisdier? Gaat hij mee of blijft hij thuis? Op vakantie gaan is natuurlijk pas echt leuk als het hele gezin meegaat, dus ook onze harige vriendjes. In deze blog lees je alles wat je moet weten voor een goed voorbereide vakantie met je huisdier.
5 tips voor verkoeling voor katten
Hoe biedt je optimale verkoeling voor je kat? De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we met zijn allen weer lekker naar buiten gaan! Het is belangrijk voor je kat om de verkoeling op te zoeken om zo oververhitting te voorkomen. In deze blog vind je 5 tips over hoe je je kat het beste de verkoeling kunt geven die hij nodig heeft tijdens deze warme dagen.
21 juni: Neem je hond mee naar werk-dag!
Vrijdag 21 juni is het Neem je hond mee naar werk-dag! Het gezelschap van een hond op kantoor is fijn. Het maakt niet alleen jouw werk leuker, ook voor je hond is het fijn. In deze blog lees je alle voordelen van een kantoorhond.
5 tips voor verkoeling voor honden
Hoe biedt je optimale verkoeling voor je hond? De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we met zijn allen weer lekker naar buiten gaan! Het is belangrijk voor je hond om de verkoeling op te zoeken om zo oververhitting te voorkomen. In deze blog vind je 5 tips over hoe je je hond het beste de verkoeling kunt geven die hij nodig heeft tijdens deze warme dagen.
Juni chipmaand
Helaas zijn veel mensen nog niet op de hoogte van de voordelen van een huisdierenchip. Om het chippen van je huisdier extra onder de aandacht te brengen, heeft het LICG juni omgedoopt tot chipmaand. Lees in deze blog meer over wat het chippen van je huisdier precies inhoudt en waarom je je huisdier moet laten chippen.
Alles over het BIA Bed
Het BIA Bed is een comfortabel, hygiënisch en gebruiksvriendelijk hondenbed. Honden slapen vaker en langer dan mensen. Het is daarom belangrijk dat je hond een goede, comfortabele plek heeft waar hij kan slapen. Lees in deze blog meer over de voordelen van het BIA Bed.
Activiteiten samen met je huisdier
Wat is er leuker dan samen tijd doorbrengen met je huisdier, vooral nu het buiten weer mooier weer wordt? Niet alleen is het leuk, het versterkt ook nog eens de band tussen mens en dier. In deze blog vind je inspiratie over activiteiten die jij buiten met je huisdier kan ondernemen.
Week van de Teek: alle tips en weetjes
Het is goed om te weten hoe een tekenbeet genezen en, nog liever, voorkomen kan worden nu de lente weer is begonnen. Wij geven je graag wat tips en weetjes over deze vervelende beestjes, zodat jij je huisdier optimaal kunt beschermen tegen deze parasieten.
Alle weetjes en tips over Vlooien!
Deze maand staat bij Discount4Pets in het teken van het preventief behandelen van jouw huisdier tegen vlooien en teken. De lente is in aantocht: we zullen weer vaker buiten zijn en vlooien liggen daar weer op de loer. In deze blog zetten we alle weetjes op een rij over deze nare parasieten en geven we je een aantal tips om ze te bestrijden.
Maand van de Gebitsverzorging: Kat
Katten zijn echte carnivoren en hebben een gebit dat bestaat uit scherpe snij- en hoektanden. Het belang van een goed verzorg gebit bij katten wordt vaak onderschat, terwijl ruim driekwart van de katten wel eens last heeft van tandplak door voedselresten en bacteriën. In deze blog gaan wij daarom in op het belang van gebitsverzorging bij katten.
Maand van de Gebitsverzorging: Hond
Honden zijn carnivoren en hebben een gebit dat bestaat uit scherpe snij- en hoektanden. Het belang van een goed verzorg gebit bij honden wordt vaak onderschat, terwijl gebitsproblemen tot diverse infecties kunnen leiden. In deze blog gaan wij daarom in op het belang van gebitsverzorging bij honden.
Wat is de beste mand voor mijn huisdier?
Het kan een flinke opgave zijn om een goede mand te vinden die bij jouw huisdier past, want er zijn zoveel manden en kussentjes waar je uit kunt kiezen. In deze blog geven we tips om de beste mand voor jouw hond of kat uit te kiezen. 
Voedingssupplementen voor jouw huisdier
Voedingssupplementen kunnen preventief worden ingezet of als aanvulling op de dagelijkse voeding van jouw huisdier worden gebruikt. Er is veel keuze en de termen zijn soms erg ‘klinisch’. In deze blog leggen we de werking van bepaalde supplementen uit en voor welk dier ze geschikt zijn.
Veilig met je huisdier in de auto!
Soms is het noodzakelijk om je hond, kat of knaagdier mee in de auto te nemen. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten en onze huisdieren zijn natuurlijk kwetsbaar als ze niet goed vast zitten! In deze blog geven we je 10 tips om je huisdier zo veilig en prettig mogelijk te vervoeren in de auto.
Maak kennis met TickLess: hét anti vlo- en teekapparaatje!
TickLess is een nieuwe uitkomst voor het teken- en vlooienprobleem bij jouw huisdier. TickLess is geur- en gifloos. Dit betekent dat dit teken en vlooien weert zonder chemicaliën. Maar hoe kan zo’n apparaatje de vervelende beestjes dan weren? Dat leggen we in deze blog uit.
Checklist: met je hond op vakantie
Ga jij op vakantie en neem je je hond mee? Dat is natuurlijk dubbele pret! Natuurlijk wil je niets vergeten voor je vakantie. Met de 20 punten in deze checklist helpen we je daarom graag om goed voorbereid op reis te gaan. Zo voorkom je verassingen op vakantie!
TickLess Testpanel: Kirah
Kirah mag voor ons de TickLess uitproberen: een afweerapparaat dat teken en vlooien bij jouw huisdier uit de buurt houdt. Haar baasje beschrijft haar bevindingen en de bevindingen van Kirah in deze blog.
TickLess Testpanel: Goodie
Inke Bos heeft zich opgegeven als TickLess-tester via onze Facebook-pagina. Zij heeft het product 3 weken getest op haar hond Goodie en heeft vervolgens onze vragenlijst ingevuld. Haar bevindingen vind je in deze blog.
Wat te doen met je hond tijdens de warme dagen?
Lekker weer is een goede reden om er lekker op uit te trekken en hoe leuk is het als dat samen met je hond kan?! Hardlopen, wandelen en fietsen is al gauw te warm als de temperaturen oplopen. Benieuwd welke dingen jij wel met je hond kunt ondernemen? Dat lees je in deze blog.
Verkoeling? Yes Please!
De warme dagen naderen weer, wat betekent dat je hond het ook erg warm kan krijgen. Honden zijn hier erg gevoelig voor. In deze blog vertellen we je hoe jij voor afkoeling voor je hond kan zorgen.
De aanschaf van een knaagdier
Overweeg jij een konijn of knaagdier aan te schaffen? Denk goed na over welk soort knaagdier bij jouw past en aan wat je allemaal nodig hebt voor zijn komst. In deze blog vind je informatie die jou kan helpen.
Met je dier op vakantie? Loop deze checklist door!
De vakantie komt er weer aan. Hoe ga je goed voorbereid op pad? In deze vakantiechecklist besteden wij aandacht aan de punten die je echt niet mag vergeten voor je vertrekt!