Alles over het BIA Bed

Honden slapen vaker en langer dan mensen. Zij kunnen wel de helft tot zelfs drie kwart van de dag slapend doorbrengen, afhankelijk van de leeftijd van je hond. Het is daarom belangrijk dat je hond een goede, comfortabele plek heeft waar hij kan slapen. Het comfortabele, hygiënische en gebruiksvriendelijke BIA Bed is hier een goede uitvinding voor. Naast dat het model van het bed tijdloos en doordacht is, ligt het bed erg comfortabel en kan je hond hierin volledig tot rust komen. Het BIA Bed is verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, bijvoorbeeld in de vorm van een matras, een outdoor bed en een speciaal bed voor honden met gewrichtsaandoeningen. Hierdoor is er altijd een BIA Bed dat bij jouw hond past. Ook is het bed verkrijgbaar in verschillende kleuren: als je interieur verandert, verandert het bed dus gewoon mee!

Het BIA Bed: wat is het?

De binnenkant van het BIA Bed is gemaakt van het isolerende materiaal polyether. Deze vulling verschuift niet en ondersteunt de rug en gewrichten van je hond tijdens het rusten. Ook voorkomt het vachtbeschadigingen. De rand van het bed beschermt tegen tocht en biedt extra comfort voor je hond, bijvoorbeeld om de omgeving goed in de gaten te houden vanaf een veilige afstand.

Het polyether is overtrokken met een buitenhoes van freonvrij kunstleder, klasse 1 en is vrij van giftig lood. Dit houdt in dat het hoogkwalitatieve kunstleer is goedgekeurd voor direct contact met baby’s en kleine kinderen. Ook houdt dit in dat je geen last hebt van vlekken of reuk, waardoor het bed ook geschikt is voor loopse of incontinente honden. De kunstleren hoes is afritsbaar en los te bestellen.

Geen vlooien, mijten en teken met het BIA Bed

De buitenhoes van het BIA Bed beschermt tegen ongewenste parasieten. Vlooien, mijten en teken zitten graag in grove stof, plooien en vouwen. Het BIA Bed heeft een kunstleren hoes zonder plooien en vouwen, waardoor de parasieten geen plek hebben om zich aan te hechten. Daarnaast blijft de hoes goed schoon, waardoor er geen voeding voor de vlooien, teken en mijten op de hoes te vinden is. Het BIA Bed is daarmee zeer beschikt om huidproblemen bij je hond te voorkomen.

Kunstleer zorgt ervoor dat vlooien, mijten en teken geen kans krijgen om zich te nestelen, dus anti-vlooienmiddel spuiten op het bed heeft geen nut.

Onderhoud van het BIA Bed

Om het BIA Bed schoon te houden, kun je deze afnemen met een vochtige doek, eventueel met toevoeging van groene zeep. Hierna kan deze worden afgedroogd met een droge doek. Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen wordt afgeraden, omdat deze het kunstleer uitdrogen.
Om uitdroging van het kunstleer te voorkomen, wordt daarnaast aangeraden het BIA Bed niet in direct zonlicht of voor een CV radiator te plaatsen. Ook wordt aangeraden je hond eerst af te drogen, wanneer deze nat is, voordat hij op het bed gaat liggen of maak gebruik van een overtrek voor over het kunstleer.

Een fleece, katoenen of fluwelen overtrek voor je BIA bed

Om het kunstleer te beschermen, kun je kiezen voor een fleece, katoenen of fluwelen overtrek. De overtrekken zijn van hoogwaardige kwaliteit en zorgen voor een behaaglijk gevoel voor jouw hond als hij in zijn mand ligt. Het is geen probleem als jouw hond graag zwemt en bij thuiskomst meteen (nat) in zijn mand gaat liggen. Deze overtrekken kunnen, in tegenstelling tot de kunstleren hoes, gemakkelijk in de wasmachine worden gereinigd.

Het fleece overtrek heeft als bijkomend voordeel dat deze veel vocht op kan nemen. Het fleece overtrek kan op 40°C worden gewassen op het wolwasprogramma. Hierna kan deze worden gedroogd in de wasdroger om het overtrek zacht en wollig te houden. Dit overtrek mag, indien gewenst, wel worden behandeld met anti vlooienmiddel.

Het katoenen overtrek heeft een eigentijdse uitstraling, wat perfect in het hedendaagse interieur past. Het katoenen overtrek kun je in de wasmachine op 40°C wassen, lauw strijken en drogen in de wasdroger.

Het fluwelen overtrek geeft het BIA Bed een Koninklijke uitstraling. Haren en vuil verwijder je gemakkelijk van het overtrek, omdat deze er op blijven liggen en er niet in trekken. Het fluwelen overtrek kan eveneens in de wasmachine worden gereinigd op 40°C.

BIA Outdoor: perfect voor een hond die veel buiten is

Brengt je hond veel tijd buiten door, bijvoorbeeld in je tuin of in de kennel? Dan is het BIA Outdoor Bed het perfecte hondenbed voor jouw hond. Het BIA Outdoor Bed is bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden en droogt snel op. De kern bestaat, net als bij het normale BIA Bed, uit polyether. De hoes van het outdoor bed is echter Uv-bestendig en water- en olieafstotend. Hierdoor kan het bed gerust buiten worden gelaten. Ook de onderkant van het bed bestaat uit outdoor stof, zodat het vocht niet van onderen in het bed kan trekken. Naast buitenshuis, kan de mand ook perfect binnenshuis gebruikt worden.

Het BIA Outdoor Bed is zelfreinigend, maar je kunt het ook zelf schoonmaken. Om het BIA Outdoor Bed te reinigen, kun je de hoes afnemen met sop van groene zeep en een borstel. Hierna kun je het bed afspoelen met de tuinslang. Ook kun je de outdoorhoes wassen in de wasmachine op een synthetisch wasprogramma op tenminste 80°C. Deze temperatuur is nodig om de stof waterafstotend te houden. Hierna kan deze worden gedroogd in de wasdroger op maximaal 40°C. Je kunt er ook voor kiezen om de outdoorhoes in de buitenlucht te drogen. Deze dient dan wel te worden gestreken om waterafstotend te blijven. Op deze manier hoeft de hoes niet te worden geïmpregneerd. Gebruik geen wasverzachter.

Het BIA Bed Ortho voor honden met chronische (gewrichts-)aandoeningen

Wanneer je hond last heeft van chronische (gewrichts-)aandoeningen als artrose is het BIA Bed Ortho een goede uitkomst. Het bed werkt drukverlagend, wat gewrichtspijn vermindert. De bodem van het bed bestaat uit twee stukken polyether. De bovenste laag vormt zich naar het lichaam van je hond en zorgt op deze manier voor verlichting van de drukpunten bij de heupen, knieën en schouders. De bovenste laag polyether voorkomt het doorzakken van het BIA Bed. Door deze twee lagen verdeelt het BIA Bed Ortho het lichaamsgewicht van je hond gelijkmatig, wat spier- en gewrichtspijn verlicht.

Het BIA Bed Matras

Het BIA Bed Matras is, net als het BIA Bed, gemaakt van polyether en voorzien van een kunstleren hoes. Ook deze hoes is voorzien van een rits zodat je, indien gewenst, gemakkelijk van (kleur) kunstleder hoes kunt wisselen. Het BIA bed Matras heeft geen opstaande rand, waardoor deze precies in een bench past. Op deze manier kun je jouw hond ook in de bench het comfort geven van een BIA bed of je kunt het matras meenemen naar de camping of het strand.

Afgeraden wordt om het BIA Bed Matras op een gladde vloer neer te leggen. Doordat beide zijden van de matras van kunstleder zijn, schuift dit heel gemakkelijk weg bij het opstaan, met alle gevolgen van dien.

Het BIA Bed is in diverse uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar bij Discount4Pets.