TickLess Testpanel: Goodie

Inke Bos heeft zich opgegeven als TickLess-tester via onze Facebook-pagina. Zij heeft het product 3 weken getest op haar hond Goodie en heeft vervolgens onze vragenlijst ingevuld. Haar bevindingen vind je in deze blog.

Even voorstellen

Goodie is een kruising. Wat voor kruising Goodie precies is, is onduidelijk. In ieder geval is het een Jack Russel Terriër. Goodie is geboren op 18-12-2012 en woont, naast samen met zijn baasje, samen met kanaries in een woonwijk. Hij kan de hele dag naar buiten en daarnaast wandelt Goodie nog ongeveer 2 uur op een dag. Genoeg beweging dus!

Wat deed Goodie tot nu toe tegen vlooien en teken?

Goodie wordt op dit moment niet actief tegen vlooien en/of teken behandeld. De laatste behandeling vond alweer een half jaar geleden plaats. Bij Goodie thuis hebben ze nooit last gehad van een vlooienplaag, maar teken zijn wel eens ontdekt. Elke maand vond Ineke ongeveer 2 teken terug op Goodie. Om deze reden hebben ze destijds gekozen om een vlooien- en tekenhalsband te gebruiken. Maar door dit test-panel mag Goodie nu de TickLess uitproberen.

De TickLess uitproberen

“De gebruiksvriendelijkheid van de TickLess is goed en de omschrijving en verpakking waren erg duidelijk”, aldus Ineke. Ze heeft de TickLess bevestigd aan de halsband van Goodie, want aan zijn tuigje tikte de TickLess steeds tegen de sluiting van het tuigje aan. Goodie draagt de TickLess nu ongeveer 3 weken en reageert helemaal niet op het apparaatje. Sinds het gebruik van het apparaatje heeft Ineke geen teek meer op Goodie ontdekt.

Het eindoordeel van Goodie en Ineke

“Ik zou TickLess zeker aanraden. Het product is niet belastend voor mijn hond, hij merkt er niets van en het is praktisch in gebruik. Ik ga TickLess zeker aanschaffen”, aldus Ineke. Het grootste voordeel vindt ze dat het product niet chemisch is. “Ik weet natuurlijk nog niet hoe lang het blijft werken, maar als het doet wat er gezegd wordt dan is de prijs / kwaliteit verhouding goed.”