TickLess Testpanel: Kirah

Kirah mag voor ons de TickLess uitproberen: een afweerapparaat dat teken en vlooien bij jouw huisdier uit de buurt houdt. Haar baasje beschrijft haar bevindingen en de bevindingen van Kirah in deze blog.

Even voorstellen

“Kirah is een bijna 15-jarig teefje, kruising Jack Russel/Welsh Corgi van dik 7 kilo. Ze woont samen met haar 34-jarige vrouwtje in Noord-Drenthe, waar volop bos en hei zijn. Ook is ze regelmatig op bezoek bij 'opa en oma', die ook een viervoeter hebben.”

“Ze wandelt dagelijks in het bos en mag ook graag door gras en droog blad struinen. Want zeg nou zelf; je behoefte doe je toch het liefst tussen de struiken. Aangezien daar ook allerlei klein gespuis huist (vlooien, teken en ander kruipend spul), en haar bazinnetje het niet fijn vindt dat zij Kirah als gastdame gebruiken, test Kirah de TickLess. Zal deze haar beschermen?”

Wat deed Kirah tot nu toe tegen vlooien en teken?

“Gelukkig is er in huize Kirah nog nooit een vlooienplaag geweest en dit moet ook zo blijven. Minimaal drie maal per dag maakt Kirah een ommetje door bos en buurt. Voorheen kocht haar vrouwtje altijd Advantix voor haar en zelfs een keer Braevacto. Met deze middelen heeft zij nooit last van vlooien of teken gehad, maar na alle enge verhalen daarover is er steeds meer weerzin tegen deze gifmiddelen ontstaan. Daarom is haar vrouwtje al overgestapt op een Biospotix Dermocare halsband met alleen natuurlijke bestanddelen. Die bevalt tot nu toe goed. Pas na 3 maanden vond haar vrouwtje een kleine lopende teek. Maar hoe fijn zou het zijn als TickLess alle parasieten weert!”

De TickLess uitproberen

“Op 20 juli gaat de Biospotix halsband af en haalt haar vrouwtje TickLess uit de verpakking. Op het doosje staat dat hij beschermt tegen vlooien en teken, tot wel 12 maanden lang. Dat is sowieso veel langer dan de Biospotix halsband, die 4 maanden werkt maar na ervaring na 3 maanden zeker vervangen moet worden. Als TickLess echt een jaar lang werkt is het de prijs zeker waard!”

“In de gebruiksaanwijzing staat uitgelegd hoe het preventieve apparaatje bevestigd moet worden. Kirah is vlo- en teekvrij dus de TickLess mag aan de halsband. De beschrijving meldt dat het apparaat met de groeven/opening naar het dier gericht moet zijn. Maar als hij aan de halsband hangt, zit hij schuin en wijst hij niet helemaal richting Kirah. Met tape om het haakje vastmaken dan maar. Nu blijft ie wel recht. Navraag bij Discount4Pets levert op dat het niks geeft en dat tape niet nodig is. Maar als consument vraag ik me af waarom de fabrikant het er dan in heeft gezet en of hij dan wel genoeg werkt. Een soort schuifclip om hem aan de halsband te schuiven is misschien handiger? Ook een kleiner en dunner apparaatje zou fijn zijn qua draagcomfort. Nu 'danst' hij tijdens het dragen wat; zou Kirah dit vervelend vinden? Nu is zij een stoere dame en het is niet aan haar te merken dat ze er last van heeft. De komende weken zal ze hem dag en nacht om hebben.”

Het eindoordeel van Kirah en haar baasje

“Drie dagen later wandelen Kirah en haar vrouwtje door het bos. Totdat....haar vrouwtje iets ziet lopen. Help! Een teek (aan de wandel) op Kirahs pootje! Dat is jammer. Hoe zal het de komende dagen gaan? Vrouwtje doet voor de zekerheid toch ook maar weer de Dermocare halsband erbij om. De weken erna is Kirah nog steeds vlo- en teekvrij. Haar vrouwtje heeft het meeste vertrouwen in de combinatie van deze twee producten. Nu is het natuurlijk ook zo dat er weinig teken zijn in deze periode door de langdurige droogte. Dus we weten niet hoe de ervaringen zonder deze producten zouden zijn. Maar alles meegewogen zouden we het gebruik van een TickLess altijd aanbevelen (al dan niet in combinatie met een Dermocare halsband) boven reguliere bestrijdingsmiddelen. Al is het alleen maar omdat het veel beter is voor de gezondheid van hond en baas!”