Veilig met je huisdier in de auto!

Soms is het noodzakelijk om je hond, kat of knaagdier mee in de auto te nemen, bijvoorbeeld naar de dierenarts. Ook is het leuk om af en toe met je huisdier op pad te gaan en iets leuks te ondernemen. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten en onze huisdieren zijn natuurlijk kwetsbaar als ze niet goed vast zitten! In dit blogbericht geven we je graag 10 tips om je huisdier zo veilig en prettig mogelijk te vervoeren in de auto:

Tip 1: Draag een gordel

Een goede bestuurder zorgt er altijd voor dat zijn passagiers goed vast zitten met een gordel. Dit geldt natuurlijk ook voor onze huisdieren, als je hard moet remmen, hoef je niet bang te zijn dat je dier door de auto vliegt. Er zijn speciale hondengordels verkrijgbaar, die je vast kan klikken aan het tuigje. Dit kan natuurlijk ook aan je kattentuigje. Is je huisdier kleiner of vindt hij een gordel niet prettig? Kies dan voor een reismand

Tip 2: Een goed ingerichte kofferbak

Grote honden worden vaak vervoerd in de kofferbak van de auto. Zorg er voor dat je de hond ook hier op een punt vast kan zetten, zodat de hond niet de weg op springt als je de klep opent. Wij hebben speciale kofferbak-hoezen, manden en autobenches.

Tip 3: Hou je auto schoon

Hoeveel we ook van onze huisdieren houden, een stoel die onder de dierenharen zit, is niet wenselijk. Door een autodeken te bevestigen, voorkom je dat haren en zand op je stoelen komen. Heel handig als je hond bijvoorbeeld net in de sloot heeft gezwommen!

Tip 4: Een veiligheidsrek of –net

Om te voorkomen dat je hond vanuit de kofferbak naar de achterbank klimt, kun je een veiligheidsrek- of net plaatsen.

Tip 5: Met gemak de auto in

Is jouw hond oud of heeft hij last van zijn gewrichten? Dan is een hondenloopplank ideaal om je hond in de kofferbak te laten lopen. Dat is voor de rug van het baasje natuurlijk ook veel gunstiger!

Tip 6: Eten en drinken

Neem altijd een reis-drinkfles en -voerbak mee. Bij eventuele tussenstops kun je je hond, kat of knaagdier dan eenvoudig laten eten en drinken.

Tip 7: Ontspannen op reis

Is reizen met de auto een beetje spannend voor jouw huisdier? Wellicht is het raadzaam om anti-stress middelen toe te dienen. Deze supplementen kunnen voor kalmte zorgen tijdens het reizen. Ook kun je andere snacks of eventueel medicatie gebruiken.

Tip 8: Een EHBO-kit

Het is altijd raadzaam om een goede EHBO-kit in je auto te hebben. Zo kun je goed ingrijpen bij kleine ongelukjes.

Tip 9: Last van een vlooienplaag?

Behandel bij een vlooienplaag ook je auto! Vaak kunnen de parasieten zich ook nestelen in auto’s. Baasjes pakken de plaag binnenshuis en op het dier aan, maar vergeten vaak de auto mee te nemen in deze aanpak.

Tip 10: Een identificeerbaar huisdier

Zorg er altijd voor dat jouw huisdier gechipt is. Ook is een penning erg handig als je op reis bent. Mocht je hond of kat toch ontsnappen, dan kan men je snel bereiken – dit is in het buitenland al helemaal handig. Neem ook altijd het dierenpaspoort mee als je op pad gaat, mocht je huisdier gecontroleerd of ziek worden.