Wist je dat in 60% van de Nederlandse huishoudens één of meer huisdieren wonen? Ze spelen een belangrijke rol in ons leven; ze zijn vaak onderdeel van het gezin. Het is daarom belangrijk een huisdier op een verantwoorde wijze aan te schaffen en, als het niet anders kan, op een nette manier te herplaatsen. En daar is Stichting Verhuisdieren voor; waar mens & dier op een verantwoorde manier gematcht worden.

Asiel

Stichting Verhuisdieren herplaatst tweedekans huisdieren bij baasjes die echt bij ze passen. Zo wordt een dier van een huis naar een thuis herplaatst en blijft de kat of hond een stressvol verblijf in het asiel bespaard.

Bij Verhuisdieren.nl staat de behoefte van het dier voorop. Via dit platform kan niet worden gezocht op ras, maar worden mens en dier aan elkaar gematcht op basis van wensen en behoeften. Op deze manier is de kans op een sterke band met je dier vele malen groter, dan wanneer je alleen kiest voor een lief snoetje.

Rashonden en raskatten

Ben je toch een echt liefhebber van een labrador, Duitse herder, chihuahua, Franse Bulldog, heilige Birmaan of siamees? Ook deze rashonden en raskatten worden regelmatig herplaatst via Verhuisdieren. Als je voldoet aan hun behoeften matchen jullie vast en zeker!

Op zoek naar een hond of kat

Via Verhuisdieren ga je op zoek naar een nieuw huisdier door een zoekprofiel aan te maken. Je geeft aan wat voor dier je zoekt, of hij actief mag zijn of liever wat rustiger, of hij een lange vacht mag hebben en of hij bijvoorbeeld van kinderen houdt. Na het opslaan van je zoekprofiel, gaat het matchingsysteem aan de gang.

Met welk dier match jij?

Er staan gemiddeld meer dan 1000 honden en katten op Verhuisdieren.nl en via het unieke matchingsysteem worden alle dieren die qua behoeften en verzorging passen bij jouw wensen geselecteerd. Dat zijn je matches! Vervolgens krijg je elke dag een mail met alle nieuw geplaatste dieren die ook bij jou zouden kunnen passen, totdat jij jouw ideale match hebt gevonden.

Herplaatsen van een hond of kat

En dan is daar nog de andere kant; het herplaatsen van een huisdier. Soms loopt het leven anders dan je had gedacht en kun je niet langer voldoen aan de behoeften van je huisdier. Het is – wegens tijdgebrek, gezondheidsproblemen, scheiding of financiële situatie – beter voor het welzijn van het dier om een ander baasje te zoeken. Dat is al verdrietig genoeg!

Grote kans op succesvolle adoptie van hond of kat

Daarom doet Verhuisdieren haar uiterste best om voor jouw dier het best passende baasje te vinden. Na het aanmaken van een plaatsprofiel, waarin alle behoeften van het dier ingevuld worden, gaat het matchingsysteem op zoek naar een baasje waarbij de wensen overeenkomen met de behoeften van jouw dier. Vervolgens kunnen de matches van jouw hond of kat contact met jou opnemen, waarna het natuurlijk aan jou is of je kennis wilt maken met dit mogelijke nieuwe baasje. Je krijgt dus alleen reacties van mensen die echt passen bij jouw hond of kat!

Op deze manier matcht Verhuisdieren inmiddels rond de 350 dieren per maand.

Dierenoppas

En dan zijn er nog situaties te bedenken waarbij je je huisdier helemaal niet wilt herplaatsen maar je wel wat hulp zou kunnen gebruiken bij de zorg van je huisdier. Bijvoorbeeld iemand die je hond een aantal keer per week uitlaat, of een kattenoppas aan huis! Via Verhuisdieren schrijven zich ook mensen in die zelf geen huisdier kunnen of willen hebben, maar wel zo nu en dan voor een hond of kat zouden willen zorgen. Ook hen matchen we aan baasjes die – langdurig of voor een korte periode – wel wat hulp kunnen gebruiken.

Er is ook nog de mogelijkheid je aan te melden als gastgezin; dan ben je eerste opvang voor hondjes uit het buitenland, die dan bij jou thuis wennen aan het leven in Nederland en vanuit het gastgezin aangeboden worden ter adoptie.

Voordelen van Verhuisdieren

De voordelen van Verhuisdieren zijn er voor de plaatser van een dier, voor de zoeker van een dier, maar vooral voor het dier zelf!

  • Persoonlijk contact met oude baasje
  • Geen handel in dieren
  • Herplaatsing dier vanuit eigen omgeving
  • De website zoekt de juiste match

Doordat ze zo zorgvuldig worden gematcht aan een baasje dat bij ze past, is de kans op een succesvolle adoptie vele malen groter.

Dierenwelzijn op nummer 1

Verhuisdieren is het leven geroepen om het welzijn van het dier te waarborgen. Bij deze stichting mogen ook geen dieren verhandeld worden. Bij Verhuisdieren gaat het om dieren die een tweede kans verdienen, vanuit hier in Nederland of na een zwaar straatleven in het buitenland. Maar nooit een dier dat afkomstig is uit de dierenhandel! Via Verhuisdieren adopteer en herplaats je dus op een verantwoorde wijze.

Discount4Pets draagt Verhuisdieren een warm hart toe en is daarom een samenwerking met de stichting aangegaan. Alle nieuwe succesmatches die ontstaan via dit platform, krijgen een unieke penning met het logo van Verhuisdieren erop. Zodat het dier altijd weer bij zijn (nieuwe) baasje teruggebracht kan worden, mocht hij onverhoopt verdwalen...

Bekijk de succesverhalen van verhuisdieren hier.