Bij Discount4Pets hebben we voedingssupplementen voor honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels. De voedingssupplementen kunnen preventief worden ingezet of als aanvulling op de dagelijkse voeding van jouw huisdier worden gebruikt. Als je een huisdier hebt, ben je de supplementen vast al eens tegen gekomen. Er is veel keuze en de termen zijn soms erg ‘klinisch’. In deze blog leggen we de werking van bepaalde supplementen uit en voor welk dier ze geschikt zijn.

Algolith Zeewier

Dit product bestaat uit natuurlijke zee-algenmeel en is als aanvulling op de dagelijkse voeding bedoeld. Het voedingssupplement kan door het voer gemengd worden. Algolith heeft een hoog percentage sporenelementen, zoals jodium en vitaminen. Het heeft een positieve werking op de algemene gezondheid van je dier en ondersteunt de conditie van de vacht en veren. Ook helpt het bij het behoud van de natuurlijke kleur van de vacht.
Geschikt voor: honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels.

Calciumpreparaat

Dit middel ondersteunt de bot- en tandopbouw en de spier- en peesvorming van je huisdier.
Geschikt voor: honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels.

Gist

Dit product stimuleert de stofwisseling en sterkt de zenuwen van je huisdier.
Geschikt voor: honden en katten.

Gras

Buitenkatten kunnen gras in de natuur vinden, maar binnenkatten hebben alleen het groen van de kamerplanten in hun omgeving. Het is niet verstandig om de kat van de kamerplanten te laten eten. Kamerplanten kunnen namelijk giftig zijn. Daarom is kattengras een goed alternatief voor gras van buiten. Ook voor knaagdieren is er speciaal gras. Knaagdiergras is speciaal gras voor knaagdieren en konijnen. Het is een speciale mengeling van haver, tarwe en gras. Een uitkomst als jouw diertje niet in aanraking komt met ‘natuurlijk’ gras.
Geschikt voor: katten, konijnen en knaagdieren.

Liksteen

Dit product is bedoelt om in de kooi of het hok van jouw konijn op te hangen. Het zorgt voor zout en andere mineralen, die belangrijk zijn voor konijnen. Daarnaast is het goed voor de tanden van je konijn, omdat de liksteen een goed knaagmiddel is.
Geschikt voor: konijnen.

Mineralenblok

Een mineralenblok bevat natuurlijke ingrediënten en is daarmee zeer geschikt voor vogels. Er zitten vitaminen en mineralen in die, naast de dagelijkse voeding, belangrijk zijn. Ook is een mineralenblok leuk vermaak: ze kunnen er lekker aan knabbelen.
Geschikt voor: vogels.

Mosselpoeder

Dit product helpt bij gewrichts-en botaandoeningen die zijn ontstaan door verkeerde voeding. Mosselpoeder helpt de aandoeningen te bestrijden en verder te voorkomen.
Geschikt voor: honden en katten.

Moutpasta

Moutpasta bevat natuurlijke stoffen om de ontwikkeling van een gezonde darmflora, stofwisseling, spijsvertering en het immuunsysteem te vorderen. Daarnaast verbetert de moutpasta de smaak van het voedsel en is het dus een lekkere traktatie naast de standaard voeding.
Geschikt voor: katten (voorkomt ook vervelende haarballen) en knaagdieren.

Multivitaminen

Multivitaminen zijn verkrijgbaar als pasta of tabletten. Dit product is voornamelijk geschikt voor de versterking van het immuunsysteem van je huisdier. Oudere dieren hebben vaak last van vitaminetekort. Dit uit zich onder andere in een doffe vacht. Maar ook dieren met een slechte weerstand, die herstellend zijn van een ziekte of operatie, dieren die slecht eten of op een dieet staan kunnen soms wat extra vitaminen en mineralen gebruiken. Door dit regelmatig aan je huisdier te geven, zorg je er voor dat hij zich vitaler voelt.
Geschikt voor: honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels.

Omega-3, -6 en -9 

Dit bevat essentiële vetzuren die een positieve werking hebben op het gedrag, de vacht en de huid van je huisdier. Vooral bij ziekte, stress of een verminderde weerstand helpt dit supplement om de energie en het uithoudingsvermogen op peil te houden. Het ondersteunt daarbij ook de hart- en bloedvaten en houdt de spieren en gewrichten soepel.
Geschikt voor: honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels.

Schapenvet

Dit middel is als aanvulling op de dagelijkse voeding bedoelt. Je kunt schapenvet vloeibaar kopen en door het voer van je huisdier mengen, maar ook als ‘snack’ geven in de vorm van een bonbon. Schapenvet heeft een positieve werking op de darmen, huid, vacht en voedselvertering. Doordat er vitamine A en D in zit, is het ook goed voor de slijmvliezen en luchtwegen. Ook kan het helpen tegen haaruitval, dunne ontlasting, een onrustige huid en een doffe vacht. Dieren vinden het over het algemeen erg lekker en het is ook nog eens gezond!
Geschikt voor: honden

Zalmolie

Zalmolie bevat belangrijke omega-3 en -6 vetzuren en helpt bij het voorkomen van allergische reacties als haaruitval, jeuk, vlooienallergie of andere kale plekken. Ook heeft het een positieve werking op de stofwisseling, ontlasting en voedselopname. Daarnaast zorgt zalmolie voor een verlaging van de pH-waarde in de urine, wat gunstig is in verband met blaasgruis. Veel dieren vinden dit lekker. Doe een beetje door het normale voer en ze eten het smakelijk op.
Geschikt voor: honden en katten