Wat is de beste mand voor mijn huisdier?

Er komt veel kijken bij de aanschaf van een huisdier. Je hebt onder andere voedsel, snacks, speeltjes en natuurlijk een mand nodig. Een comfortabele en rustige plek voor je huisdier is immers ook erg belangrijk! Het kan echter een flinke opgave zijn om een goede mand te vinden die bij jouw huisdier past, want er zijn zoveel manden en kussentjes waar je uit kunt kiezen. In deze blog geven we tips om de beste mand voor jouw hond of kat uit te kiezen. 

De geschikte mand voor jouw hond

Welk model hondenmand kies ik?

Ligt jouw hond het liefst helemaal opgekruld in zijn mand? Het beste is dan ook om een mand te kiezen met een dikke, zachte rand. Je hond zal in zo’n mand lekker comfortabel en knus kunnen liggen. Ligt jouw hond heel graag languit, lekker op zijn rug? Dan is een dik kussen misschien een betere optie. Als jouw hond beide posities aanneemt, is een mand zonder harde rand een aanrader. Heeft je hond kleine pootjes? Dan is het slim om een mand te kopen die niet al te hoog is, anders komt hij met moeite of helemaal niet bij zijn slaapplekje.

Welk formaat hondenmand kies ik?

Kijk goed naar het formaat van de mand dat je nodig hebt, deze moet afgestemd worden op jouw hond. Om er achter te komen hoe groot de mand precies moet zijn voor jouw hond is het verstandig om je hond op te meten in zijn slaaphouding en daar ongeveer 10 cm bij op te tellen. Aan de hand van deze afmeting kun je vervolgens de geschikte hondenmand selecteren.

Welke hondenmand kies ik voor mijn puppy?

Als je een puppy hebt, is het verstandig om een kleine en knusse mand te kopen. Dit geeft een geborgen 'nestgevoel'. Het nadeel met het kopen van een mand voor een puppy is dat de pup er snel uit kan groeien. Vooral als je een kleiner budget hebt, is het handig om na te denken hoeveel mandjes je nodig zult hebben. Daarnaast moeten pups nog veel leren. Het is dus mogelijk dat mandjes sneuvelen. Een mand van kunststof is daarom het meest geschikt in de opvoedperiode. 

De geschikte mand voor jouw kat

Welke type kattenmand kies ik?

De meeste katten houden van een warme en comfortabele ondergrond. Zij vinden het vaak fijn om 'hoog' te liggen, zo kunnen ze goed op alles neerkijken. Dit kan heel goed met een hoge krabpaal. Deze krabpaal kun je desgewenst nog aankleden met een kussen of een dekentje.

Katten liggen ook graag op warme plekken, al helemaal als dit een vensterbank is zodat zij tegelijkertijd lekker naar buiten kunnen kijken. Als je kat hier van houdt, is een radiatorhangmat misschien wel interessant. Er zijn ook katten die dol zijn op donkere verstopplekjes, zoals in kasten of lades. Een gesloten kattenmand past dan meer bij jouw kat.

Welk formaat kattenmand kies ik?

Net als bij honden, moet je letten op de grootte van je kat bij het uitzoeken van een geschikte kattenmand. Meet je kat op van kop tot staart en tel ook hier weer enkele centimeters bij op. Koop een kattenmand eventueel op de groei, zodat je kitten hier op latere leeftijd ook prettig in kan slapen. 

De meeste katten nemen tijdens het slapen allerlei posities in, van opgekruld tot languit. Hierom raden wij mand met een zachte rand aan, zodat alle posities mogelijk zijn. Als katten ontspannen zijn, dan willen zij nog wel eens kneden met hun nageltjes. Ook dat is fijner om te doen in een zachte stof dan op kunststof. 

Wij hopen dat deze tips je goed op weg helpen met de selectie van een geschikte mand voor jouw huisdier. Mocht je nog vragen hebben, dan helpt onze klantenservice je graag verder.