Honden in de auto

Soms moet je hond vervoerd worden naar een locatie die niet per voet te bereiken is. Je hond zal dan mee moeten in de auto. In onze subcategorie honden in de auto bieden wij diverse producten aan om het vervoer van jouw hond zo veilig en makkelijk mogelijk te maken.

Een dagje weg is altijd gezellig, vooral als je hond mee gaat. Bij Discount4Pets vind je een ruim assortiment producten om je hond veilig mee in je auto te kunnen vervoeren. Ons assortiment bestaat onder andere uit: 

  • Autobenches: Een autobench is een zeer geschikt middel voor als je jouw hond veilig in een auto wilt vervoeren. Niet alleen is het vervoeren van je hond in een autobench veiliger voor jou en je hond, het is in een aantal Europese landen zelfs verplicht.
  • Autodekens: Door in de auto een autodeken voor je hond neer te leggen, bescherm je de bekleding van je auto tegen hondenharen, vocht en vuil. Zo biedt de autodeken de ideale bescherming!
  • Hondengordels: Een hondengordel is een tussenlijn voor de autogordel, waarmee je hond goed vastgemaakt kan worden. Het is een alternatief voor een autobench en zorgt ervoor dat je hond gemakkelijk en veilig in een auto vervoerd kan worden.
  • Hondenloopplanken: Sommige (oudere) honden hebben moeite om zelfstandig in een auto te klimmen. Om je hond tegemoet te komen, en je eigen rug niet te overbelasten, biedt een hondenloopplank een uitkomst. Met de hondenloopplank kan je hond gemakkelijk in en uit de auto stappen.
  • Veiligheidsrekken en –netten: Wanneer je je hond op de achterbank of in de kofferbak vervoert, kan hij nog wel eens onvoorspelbare dingen doen. Hij kan tijdens de autorit naar je toe komen en zo onbedoeld voor ongelukken zorgen. Een veiligheidsrek of –net beschermt je tijdens het rijden en voorkomt dat je hond naar jou toe kan komen. 

Het is belangrijk om een vaste reisplek voor jouw hond in de auto te kiezen. Deze plek is afhankelijk van de auto en de grootte van jouw gezin.

Sommige honden worden wagenziek. Dit merk je doordat je hond gaat kwijlen en/of overgeven. Laat je hond altijd wennen aan het rijden in de auto door eerst steeds kleine stukje te rijden en naar leuke plekken te gaan, zoals het bos. Wanneer je je hond alleen maar vervoert als je naar de dierenarts gaat, kan je hond een angst ontwikkelen voor het rijden in de auto.

TIP: Is je hond wagenziek? Bekijk dan ons aanbod reisdruppels en kalmeringstabletten in de categorie Apotheek & Verzorging.

Discount4Pets is je online dierenwinkel voor alle producten om jouw hond in de auto te vervoeren. Neem een kijkje in ons assortiment!