Hondenluiken

Hondenluiken worden gebruikt om honden naar buiten of binnen te laten zonder dat je de deur open hoeft te doen. Hiermee voorkom je dat de deur onder de krassen komt te zitten.

Sommige honden maken duidelijk dat zij naar buiten (of binnen) willen door aan de deur te krabben. Met een hondenluik kan je hond zelfstandig naar binnen en buiten, zonder dat jij de deur voor hem open hoeft te doen. Zo voorkom je dat de deur onder de krassen komt te zitten. Ook hoef je niet meer midden in de nacht op te staan of activiteiten te onderbreken omdat jouw hond voor de deur zit.

Hondenluiken zijn er in verschillende soorten en maten. Wij van Discount4Pets hebben een brede selectie hondenluiken in ons assortiment, voor zowel grote als kleine honden. De luiken zijn op verschillende standen in te stellen, zo bepaal je of jouw hond naar binnen en naar buiten, alleen naar binnen of alleen naar buiten mag.

LET OP: Bij de aanschaf van een hondenluik is het belangrijk om rekening te houden met de maximale schouderbreedte en het gewicht van je hond.

TIP: Voor kleine hondenrassen is een kattenluik soms een meer geschikte oplossing.