Hondenriemen

Een hondenriem is essentieel. Ons assortiment hondenriemen bestaat uit een ruime selectie riemen, looplijnen en ook accessoires! Denk bijvoorbeeld aan een leuke penning voor aan de halsband van je hond of tekstlabels voor op het hondentuigje.

Iedere hond moet in het bezit zijn van een goede riem en halsband. Een fijne hondenriem vergroot het plezier van het uitlaten van je hond. Ons assortiment bestaat uit een ruime selectie riemen, looplijnen en accessoires:

 • Aanleglijnen: Met een aanleglijn kun jij je hond eenvoudig vastleggen. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer jouw hond alleen buiten in de tuin is of wanneer je op de camping staat.
 • Duo-hondenriemen: Een duo-hondenriem is zeer geschikt wanneer je twee honden tegelijk uit wilt laten aan dezelfde hondenriem.
 • Flexi lijnen: Een flexi lijn is een zelf-oprolbare hondenriem. Het zorgt ervoor dat de bewegingsvrijheid voor jouw hond veel groter is. Afhankelijk van het type flexi lijn is dit tot wel 8 meter lang!
 • Hondenhalsbanden: Een halsband is onmisbaar voor elke hond. Je bevestigt de riem tijdens het uitlaten aan de halsband om het uitlaten te vergemakkelijken. Ook kun je de halsband voorzien van leuke accessoires als een hondenpenning.
 • Hondenpenningen: Met een penning is jouw hond sneller en makkelijker herkenbaar. Zo kan hij, wanneer hij vermist raakt, gemakkelijker naar je terug worden gebracht.
 • Hondenpoepzakjes: Het is verplicht om een opruimmiddel voor hondenpoep mee te nemen wanneer jij met je hond gaat wandelen. Met hondenpoepzakjes houd jij je omgeving eenvoudig schoon.
 • Hondenriemen en looplijnen: Een goede hondenriem draagt hij aan het wandelplezier. Wanneer jij een riem of looplijn uitzoekt die bij jouw hond past, kun je optimaal genieten van de wandeltocht!
 • Hondenriem accessoires: Het is natuurlijk erg leuk om de hondenriem wat op te leuken, bijvoorbeeld met een tekstlabel voor op het hondentuigje of een lichtje voor aan de halsband!
 • Hondentuigjes: Een hondentuigje is een comfortabel alternatief voor een hondenhalsband. Zijn hals wordt er minder door belast.
 • Muilkorven: Een muilkorf kan worden ingezet als veiligheidsmiddel voor omstanders of voor je hond zelf. Met een muilkorf om kan hij niet bijten of blaffen.
 • Snackzakjes: Maak je een lange wandeling? Neem dan hondensnacks mee voor onderweg!

Een goede hondenriem vinden kan lastig zijn. Let goed op het karakter en de bouw van je hond. Brede halsbanden zijn bijvoorbeeld meer geschikt voor grotere honden, daar waar smalle halsbanden geschikter zijn voor kleinere hondenrassen. Kauwt jouw hond graag of is hij erg actief? Kies dan voor een dikkere en korte lijn. Bij kleine en/of rustige honden volstaat een dunnere, flexibele lijn.

De juiste maat van een halsband meet je op door de omtrek van de nek van je hond op het breedste gedeelte te meten. De halsband zit comfortabel als er twee vingers tussen passen. Een hondentuigje meet je op door de omtrek van de borstkas, vlak achter de voorpoten, te meten. Het tuigje zit comfortabel wanneer er twee vingers tussen passen. Als de halsband een omvang heeft van 30 - 35 cm dan zit het eerste gaatje op 35 cm zit en het laatste gaatje op 30 cm.

De juiste hondenriem vind je bij Discount4Pets. Je kunt bij ons gemakkelijk zoeken op kleur, materiaal en maat zodat jij snel de riem vindt die bij jouw hond past!