Hondenvoer

Goed hondenvoer draagt bij aan een lang en gezond leven. Welk hondenvoer het beste is voor jouw hond hangt van vele factoren af. Wanneer jij jouw hond voeding geeft dat afgestemd is op zijn specifieke behoeften, profiteert je hond optimaal van alle gezondheidsvoordelen!

Jij wilt je hond natuurlijk een lang en gezond leven bieden. Goed hondenvoer is hierbij van groot belang. Welk type hondenvoer de beste voeding voor jouw hond is, hangt onder andere af van de leeftijd, het ras en eventuele lichamelijke klachten. Ons assortiment bevat ruim 25 verschillende merken hondenvoer, waaronder Royal Canin, Brit, Carnis, Renske, Prins, Sanimed, Specific en Calibra. Hierdoor kun je in ons assortiment altijd een geschikte voeding vinden voor jouw hond!

Droogvoer: Voor veel honden bestaat het grootste gedeelte van hun maaltijd uit droogvoer. De voeding is door het lage vochtpercentage lang houdbaar, waardoor je het gerust de heel dag in een voerbak kunt laten staan. Droogvoer bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen in de juiste verhouding en vermindert de kans op gebitsproblemen omdat je hond goed op de voeding moet kauwen.

NatvoerHonden houden van natvoer, en het is ook nog eens goed voor hun gezondheid! Natvoer bevat een hoger vochtpercentage dan droogvoer, waardoor je hond door het eten van de voeding voldoende vocht binnen krijgt. Door het hogere vochtpercentage bevat natvoer over het algemeen ook minder calorieën. Hierdoor kan natvoer jouw hond helpen om een gezond gewicht te behouden.

De doorslaggevende factor voor de keuze tussen droog- of natvoer zit hem in de inhoud van de voeding. Dit betekent dat zowel droogvoer als natvoer jouw hond van waardevolle voedingsstoffen kan voorzien. Kijk daarom goed naar de individuele behoeftes van jouw hond.

Dieetvoeding: Heeft jouw hond lichamelijke klachten of volgt hij een speciaal dieet? Dieetvoeding kan hierbij extra ondersteuning bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hypoallergeen hondenvoer, glutenvrije hondenvoeding, graanvrije hondenvoeding of hondenvoer dat ondersteuning biedt bij blaasgruis, maag- en darmproblemen of huid- en vachtproblemen. LET OP: Overleg eerst met je dierenarts voordat je jouw hond dieetvoeding geeft.

Naast de diverse soorten hondenvoer bieden wij ook voer voor elke levensfase: Puppy, Junior, Adult en Senior. Voor iedere levensfase is er hondenvoer verkrijgbaar, die specifiek op deze levensfase afgestemd is. De levensfase kan je gemakkelijk in het linkermenu selecteren. Ook kun je filteren op smaak, dieet, voertype, broktype en merk.

Lees de productbeschrijving van een voedingsproduct altijd goed voordat je (nieuw) voer koopt, zodat je zeker weet dat deze voeding ook geschikt is voor jouw hond. Goed hondenvoer is belangrijk voor de gezondheid en de weerstand van je hond. De kwaliteit van de voeding wordt bepaald door de samenstelling van de ingrediënten van het product. Kijk daarom altijd goed naar hoe je hond reageert en functioneert op de voeding. Kwalitatieve en goede hondenvoeding zorgt voor een fitte hond met een stevige ontlasting en een glanzende vacht.

Wil je overstappen op een andere hondenvoeding? Doe dit dan altijd geleidelijk en meng het oude voer met het nieuwe voer, gespreid over een periode van minimaal 1 week. Zo kan de maag van je hond rustig wennen aan de nieuwe voeding en voorkom je maag- en darmklachten. LET OP: Dit geldt niet voor geperste brokken. 

TIP: Wanneer je je hond droogvoer geeft, zorg er dan voor dat er voldoende vers drinkwater beschikbaar is. Hondenbrokken zijn namelijk vrij zout, waardoor je hond dorst krijgt. Geef je je hond alleen maar natvoer? Wissel dit dan af met droogvoer. Hierdoor voorkom je gebitsproblemen.

Naast de normale dagelijkse maaltijd verdient je hond het om zo af en toe verwend te worden. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment hondensnacks, voor een lekkere en verantwoorde beloning!