Kattenspeelgoed

Kattenspeelgoed is leuk, draagt bij aan een goede ontwikkeling van je kat en hoort bij een gezond en gelukkig leven. Door je kat regelmatig met kattenspeeltjes te laten spelen, zorg je ervoor dat hij fit en gezond blijft. Ook versterkt speelgoed de onderlinge band tussen jou en je kat, want wat is er leuker dan samen te spelen!

Kattenspeelgoed draagt bij aan de fysieke en mentale ontwikkeling van je kat. Spelen is voor katten erg belangrijk en ook leuk. Niet alleen kittens vinden dit leuk, ook volwassen katten spelen nog graag. Stimuleer je kat extra om te spelen door hem speeltjes met kattenkruid te geven. De kat staat bekend om zijn goede neus en de geur van kattenkruid is werkelijk onweerstaanbaar voor katten! Kattenkruid, ook wel catnip genoemd, bevat de stof nepetalactone, dat stimulerend werkt voor katten. Veel katten krijgen een gelukzalig gevoel van catnip! Ons assortiment kattenspeelgoed bestaat onder andere uit:

  • Balletjes: Katten kunnen zich urenlang vermaken met een speelgoedballetje. Ze slaan het balletje vooruit en rennen er vervolgens zelf weer achteraan. Ideaal speelgoed voor wanneer je kat veel alleen thuis is.
  • Denkspelletjes: Merk je dat je kat snel verveeld is? Dan is het raadzaam om denkspeelgoed voor je kat te kopen. Met denkspelletjes leert jouw kat goed na te denken over bepaalde handelingen, waarmee je zijn mentale ontwikkeling stimuleert.
  • Kattenhengels: Veel katten zijn gefascineerd door dingen die aan draadje hangen. Door de onverwachte bewegingen die je zelf met de kattenhengel kunt maken, is dit speelgoed onweerstaanbaar voor je kat!
  • Kattentunnels: Katten spelen graag in geheime gangen en ontdekken graag nieuwe plaatsen waar zij zich in kunnen verstoppen. Als het dan ook nog ritselt, is het spel voor je kat perfect!
  • Speelgoedmuizen: Kattenspeelgoedmuizen zijn voor veel katten het meest favoriete speelgoed. Het spelen met een speelgoedmuis versterkt hun natuurlijke jachtinstinct.

TIP: Stimuleer het natuurlijke jachtgedrag van de kat met speelgoed, want wanneer ze dit niet kunnen uiten, kan dit tot stress leiden.

TIP: Als je een aantal kattenspeeltjes hebt, kun je een paar speeltjes om de paar dagen opbergen en weer andere tevoorschijn halen. Zo raakt je kat niet snel uitgekeken op zijn speelgoed.

LET OP: Zoals je weet hebben katten scherpe nagels en tanden. De praktijk leert dat geen enkel speeltje onverwoestbaar is. Blijf dus in de buurt als ze er mee spelen, of beter nog: speel samen met ze! Samen spelen is nog veel leuker. Discount4Pets is voor eventuele schade niet aansprakelijk.