Kattengras

Katten hebben een natuurlijke behoefte om gras te eten, maar niet elke kat komt buiten. Gelukkig kun je tegenwoordig kattengras kopen of zelf planten, om jouw kat toch in deze behoefte te kunnen voorzien. Kattengras helpt je kat onder andere om van af te komen van onverteerbare voedselresten en haarballen.

Kattengras is ideaal voor katten die niet buitenkomen en aan de kamerplanten gaan knagen. Kamerplanten kunnen giftig zijn voor katten, het is daarom raadzaam om ze een alternatief te bieden. Maar ook voor buitenkatten is kattengras geen slecht idee: niet alle grassoorten die buiten groeien zijn geschikt om te eten. Sommige grassoorten hebben scherpe randjes of zijn behandeld met pesticiden of andere chemische stoffen. Je kunt je kat daarom beter kattengras geven.

Kattengras bevat vezels, vitamines en mineralen, waaronder foliumzuur. Katten kunnen zelf geen foliumzuur aanmaken en moeten dit daarom uit hun voeding halen. Tegenwoordig zit er voldoende foliumzuur in het kattenvoer, maar katten blijven de aandrang houden om gras te eten.