Kattenkrabpalen

Katten hebben de natuurlijke behoefte om ergens aan te krabben. Met een kattenkrabpaal voorkom je dat je kat aan je meubels of andere spullen gaat krabben.

Een kattenkrabpaal is vaak niet alleen een plek voor je kat om zijn nagels aan te scherpen, maar ook een plek om lekker op te liggen, te slapen of om mee te spelen. Ons assortiment kattenkrabpalen bestaat onder andere uit:

  • Krabpalen: De krabpaal behoort tot de basisuitrusting van iedere kat. Krabpalen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren.
  • Krabplanken: Een krabplank is ideaal voor katten die het liefst verticaal, of juist horizontaal, krabben. Je kunt de plank eenvoudig verticaal aan een muur of horizontaal op de vloer bevestigen.
  • Krabtonnen: Een krabton is een ronde krabpaal, met daarin verschillende ruimtes waar je kat zich in kan verstoppen.

Bij de aanschaf van een kattenkrabpaal moet je rekening houden met de plek waar je hem wilt plaatsen, de vorm, de hoogte en of er meerdere katten gebruik van gaan maken.

Voor kittens raden wij een paal aan van maximaal 89 centimeter. Voor katten van gemiddelde grootte raden wij er eentje aan van maximaal 150 cm en voor grote katten alles vanaf 150 centimeter. Katten vinden het heerlijk om zich uit te rekken en hun spieren te strekken als ze krabben. Is de paal te klein? Dan zal je kat er niet of nauwelijks gebruik van maken en zijn krabbehoefte ergens anders uitleven, bijvoorbeeld aan je bank, behang of tapijt.

TIP: Katten geven de voorkeur aan een plek voor de paal die wordt beschouwd als overgangsgebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de overgang tussen keuken en woonkamer of van woonkamer naar de gang.