Krabpalen

De krabpaal behoort tot de basisuitrusting van iedere kat. Krabpalen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Zo is er altijd een krabpaal die bij jouw kat past!

Een krabpaal kan meerdere doelen dienen: natuurlijk kan je kat er aan krabben, maar hij zal er ook lekker op kunnen liggen of slapen en mee kunnen spelen.

Zorg ervoor dat de hoogte van de krabpaal afgestemd is op de lichaamsbouw van jouw kat. Voor kittens raden wij een paal aan van maximaal 89 centimeter, voor katten van gemiddelde grootte één van maximaal 150 cm en voor grote katten alles vanaf 150 centimeter. Wanneer je kat gebruik maakt van de krabpaal moet hij zich namelijk wel veilig voelen. Een te kleine of te grote paal voor een grote kat kan onstabiel zijn en voor gevaarlijke situaties en zelfs verwondingen zorgen. Wanneer je kat een ongeluk heeft gehad met de krabpaal, dan zal hij deze waarschijnlijk in de toekomst niet of nauwelijks nog gebruiken. In dat geval zal hij zijn krabbehoefte ergens anders uitleven.

Katten vinden het daarnaast fijn om alles van bovenaf te kunnen bekijken. Met een krabpaal kunnen zij dit goed doen.

Ben je toch op zoek naar een ander model kattenkrabpaal? Bekijk dan ons assortiment krabplanken of krabtonnen.