Reismanden

Met een reismand neem jij je kat overal gemakkelijk en veilig mee naar toe. Bij Discount4pets vind je reismanden in diverse soorten en maten.

Een reismand is een afsluitbaar verblijf waarin jij je kat eenvoudig mee kan nemen. Reismanden zijn er in diverse soorten en maten: mobiele benches, draagtassen, transportboxen etc. Kies voor een reismand met de afmetingen en het model die zijn afgestemd op jouw kat. Je kat moet er voldoende bewegingsruimte in hebben.

Raakt jouw kat ook in paniek wanneer je de reismand tevoorschijn haalt? Dat is niet gek, want in veel gevallen associeert een kat dit met een dierenarts bezoek. Dit is namelijk voor veel katten het enige moment dat de reismand tevoorschijn wordt gehaald. Belangrijk is om jouw kat te laten wennen aan de reismand. Wanneer je kat gewend is aan de reismand, zul je merken dat hij er makkelijker in gaat. Je kunt de reismand bijvoorbeeld op een zichtbare plek in huis zetten, zodat jouw kat er aan kan snuffelen. Ook kun je er een lekker zacht kussentje inleggen. Op deze manier kan jouw kat de reismand ook als een lekkere slaapplaats gaan zien. Houd er rekening mee dat jouw huisdier ook moet wennen aan de auto. Blijft je kat rustig in de reismand en de auto? Beloon hem dan vooral met een lekkere kattensnack!

Maak de reismand altijd schoon wanneer je deze hebt gebruikt. Hiermee verdwijnen oude geuren van bijvoorbeeld angstzweet.