Bodembedekking

Kwalitatieve bodembedekking is erg belangrijk voor konijnen en knaagdieren. Bodembedekking leg je op de bodem van de kooi om een zachte en fijne slaapplek te creëren voor jouw dier. Ook neemt bodembedekking urine en ander vocht op.

Elk dier heeft een zachte en fijne slaapplek nodig. Met goede bodembedekking bied je jouw konijn of knaagdier een fijne en comfortabele ondergrond om op te slapen en in te leven.

Bodembedekking komt in verschillende soorten, waaronder hooi, stro en korrels. Omdat ieder dier andere behoeftes heeft, is het goed om te kijken naar welk product het beste bij jouw knaagdier past. Voor grote rassen of konijnen met overgewicht is het bijvoorbeeld aan te raden om voor een zachte bodembedekking te kiezen. Hiermee voorkom je dat jouw huisdier pijn aan zijn pootjes krijgt. Korrels nemen redelijk goed vocht op, maar kunnen wel hard zijn om op te lopen. Een populaire combinatie is korrels met hooi als bovenlaag. Veel knaagdieren vinden hooi daarnaast ook erg lekker om van te eten.

Het is belangrijk om het hok van jouw konijn of knaagdier regelmatig goed te verschonen en te voorzien van nieuwe bodembedekking. Hoe vaak je dit precies moet doen hangt af van de grootte van het hok en de hoeveelheid dieren die in het hok wonen.

Ben je nog op zoek naar een geschikt verblijf voor jouw konijn of knaagdier? Neem dan een kijkje in ons assortiment knaagdierenkooien.