Caviavoer

Goed caviavoer draagt bij aan een lang en gezond leven van jouw cavia. Caviavoeding bevat vitamine C en vezels, voedingsstoffen die jouw cavia nodig heeft.

Goed caviavoer is belangrijk om je cavia een goed en gezond leven te laten leiden. In de voeding is bijvoorbeeld vitamine C verwerkt, wat erg belangrijk is omdat cavia’s dit zelf niet aanmaken. Naast caviavoer is het ook belangrijk om je cavia elke dag verse groenten en fruit te geven met daarin veel vitamine C, denk bijvoorbeeld aan witlof, wortels en andijvie.

Ook zitten er in caviavoer veel vezels verwerkt, die de spijsvertering van je huisdier ondersteunen. Hooi kan hierbij een goede aanvulling zijn op de dagelijks voeding van jouw cavia. De vezels in het hooi helpen bij een goede darmwerking en het kauwen op het hooi is goed voor het gebit van je cavia.

TIP: Naast de normale dagelijkse maaltijd verdient je cavia het om zo af en toe verwend te worden. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment knaagdierensnacks, voor een lekkere en verantwoorde beloning!