Chinchillavoer

Chinchilla’s hebben een ander eetpatroon dan de meeste andere knaagdieren. Het is daarom belangrijk om ze speciaal chinchillavoer te geven, dat speciaal op hen afgestemd is.

Standaard knaagdierenvoer kan een slechte werking op chinchilla’s hebben. Chinchilla’s komen van oorsprong voor in vrij onvruchtbare gebieden, waar ze voornamelijk grassen, kruiden en struiken eten. Omdat chinchilla’s een ander voedingspatroon hebben, is het beter om ze chinchillavoer te geven en wordt afgeraden om ze energierijk voedsel te geven. Chinchillavoer is vetarm en vezelrijk, iets wat chinchilla’s nodig hebben.

Ook zitten er veel vezels in de voeding verwerkt, die de spijsvertering van je huisdier ondersteunen. Hooi kan hierbij een goede aanvulling zijn op de dagelijks voeding van jouw chinchilla. De vezels in het hooi helpen bij een goede darmwerking en het kauwen op het hooi is goed voor het gebit van je chinchilla. Chinchilla’s hebben het liefst stevige en krokante hooistengels.

LET OP: Geef je chinchilla niet teveel groente en fruit. Eén stukje per week is meer dan genoeg. Geef je chinchilla in ieder geval fruit en groenten die niet teveel vocht bevatten. Helaas zijn vaak de dingen die niet goed voor je zijn het lekkerst. Bij Chinchilla’s kunnen lekkernijen zelf gevaarlijk zijn. Wanneer een Chinchilla grote hoeveelheden rozijnen, pinda’s, amandelen en hazelnoten eet kan dit gevaar opleveren. Chinchilla’s hebben een uitgebalanceerde voeding nodig om gezond en fit te blijven. Ook verschillende verse groene lekkernijen kunnen gevaarlijk zijn of zelfs giftig.

TIP: Naast de normale dagelijkse maaltijd verdient je chinchilla het om zo af en toe verwend te worden. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment knaagdierensnacks, voor een lekkere en verantwoorde beloning!