Hamstervoer

In hamstervoer zit alles wat een hamster nodig heeft om gezond te blijven. Zo zitten in de voeding dierlijke eiwitten verwerkt, die huishamsters nodig hebben.

Wanneer je een hamster te eten geeft, zal hij veel van het hamstervoer niet gelijk opeten maar in zijn wangzakken verstoppen. Vervolgens zal hij dit in zijn huisje weer uit zijn wangzakken halen en goed opbergen. Dit wordt ook wel ‘hamsteren’ genoemd. Het lijkt dus net of je hamster zijn voedsel snel op heeft, terwijl hij hier in feite nog weinig tot niets van opgegeten heeft. Een halve (dwerghamster) tot een hele eetlepel voeding per dag (Syrische hamster) is voldoende.

TIP: Je mag je hamster ook dagelijks groenvoer geven. Let wel op dat je hier niet te veel geeft (een paar blaadjes is voldoende). Eet jouw hamster het niet op? Haal dan weg wat blijft liggen.

TIP: Naast de normale dagelijkse maaltijd verdient je hamster het om zo af en toe verwend te worden. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment knaagdierensnacks, voor een lekkere en verantwoorde beloning!