Konijnenvoer

Goed konijnenvoer is belangrijk voor de gezondheid van je konijn. Konijnenvoer is gezond en bevat alle voedingsstoffen die je konijn nodig heeft.  

Konijnen hebben aanleg om snel dik te worden. Gezond konijnenvoer is daarom erg belangrijk. Konijnen halen bijna al hun voedingsstoffen uit hooi, groenvoer en een beetje droogvoer (biks). Ze hebben een grote blinde darm waarin ze veel voedsel op kunnen slaan. Hierdoor kunnen zij veel ruwvoer verwerken (hooi, gras etc.). Een konijn mag dan ook zoveel hooi eten als hij zelf wil of op kan. De vezels in ruwvoer zijn van belang voor een goede darmwerking. Wanneer hij te weinig vezels binnen krijgt, kan hij last krijgen van zijn darmen.

Droogvoer (biks) is een basisonderdeel van de voeding voor jouw konijn. In droogvoer zitten belangrijke voedingsstoffen, zoals calcium. Calcium is van belang voor de gezondheid van het gebit van je konijn. Heeft jouw konijn een tekort aan calcium? Dan kan hij tand- of kiesproblemen krijgen.

Geef je jouw konijn te veel droogvoer? Dan bestaat de kans dat jouw konijn te weinig hooi eet. Hierdoor kan een konijn snel last krijgen van de darmen. De vezels in ruwvoer zijn van belang voor een goede darmwerking. Het wordt aangeraden om jouw konijn per dag ongeveer 20 gram per kilogram lichaamsgewicht aan droogvoer te geven.

TIP: Naast de normale dagelijkse maaltijd verdient je konijn het om zo af en toe verwend te worden. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment knaagdierensnacks, voor een lekkere en verantwoorde beloning!