Huid en wond

Wonden en andere huidproblemen kunnen erg vervelend zijn voor je paard. Vaak wordt dit veroorzaakt door scherpe objecten in de stal of in de wei waar tegenaan geschuurd wordt. Ook komen bijtwonden of wonden door de hoefijzers voor. Het is belangrijk om deze wonden snel en goed te verzorgen. Houd de wond ook goed in de gaten.

Het komt regelmatig voor dat paarden verwondingen hebben. Toch kunnen de meeste wonen wonderbaarlijk goed herstellen. Heeft jouw paard een klein oppervlakkig wondje op het bovenlichaam? Dan is het meestal al wel genoeg om deze schoon te maken met schoon kraanwater. Wel is het verstandig om een dun laagje wondzalf op de wond te smeren.

Houd er ook rekening mee dat er ook dingen mis kunnen gaan bij wondgenezing. Een wond kan bijvoorbeeld niet goed helen, infecteren of overreageren. Het is verstandig om een dierenarts te raadplegen wanneer je een wond niet vertrouwt of twijfelt over de behandeling. Neem bij grotere of diepe wonden die openstaan ook contact op met de dierenarts.

In ons assortiment vind je onder andere Vetramil spoelvloeistof. Met dit product kun je kleine en grote plekken eenvoudig behandelen. Bekijk alle producten die kunnen helpen bij het genezen van wonden bij jouw paard!