Kammen en borstels

Om de vacht van je huisdier gezond en stralend te houden, moet deze verzorgd worden. Met kammen en borstels kun jij de vacht van jouw huisdier goed verzorgen.

Het borstelen en verzorgen van de vacht van je huisdier is één van de belangrijkste dingen in de verzorging. De vacht weerspiegelt de gezondheid van je huisdier, daarom is een goede verzorging erg belangrijk. Met een kam en borstel kun jij de vacht van jouw huisdier goed verzorgen. Door jouw hond, kat of knaagdier regelmatig te borstelen, krijgt hij een gezonde en glanzende vacht. Ook helpt het om losse haren te verwijderen, wat klitvorming voorkomt en tegelijkertijd de huid masseert. Hierdoor worden vuil en huidschilfers verwijderd.

Kammen en borstels zijn er in verschillende soorten en kunnen daarmee voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Een standaard poetsborstel is een borstel met zachte haren en kan worden gebruikt om het huisdier een glanzende vacht te geven. Een rubberborstel is een borstel met rubberen knoppen. Deze zijn geschikt voor dieren met een korte vacht. Ook zijn er pinnenborstels die gebruikt kunnen worden om de vacht te ontklitten. De pinnenborstels zijn voornamelijk geschikt voor dieren met lang haar. Naast borstels kunnen ook kammen een bepaald doel dienen. Een standaard kam wordt vaak gebruikt om de vacht van bijvoorbeeld een hond of kat te ontklitten. Het is belangrijk dat de kam van een goede kwaliteit is, zodat de kam geen krassen op de huid van je huisdier aan kan brengen. Naast een standaard kam zijn er ook andere soorten kammen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een vlooienkam, die gemaakt is om vlooien op te sporen en te bestrijden.

Langharige dieren hebben meer vachtverzorging nodig dan kortharige dieren. Hun vacht zal vaker geborsteld en ontklit moeten worden. Voor een korte vacht volstaat vaak een rubberen borstel, daar waar je bij een lange vacht ook best een kam of borstel met grove tanden mag gebruiken om de vacht te verzorgen.

Naast het kammen en borstelen van de vacht, moet de vacht van jouw huisdier ook gewassen worden. Neem daarvoor een kijkje in ons assortiment honden- en kattenshampoo.