Nagelverzorging

In de categorie nagelverzorging vind je alle producten die jij nodig hebt om de nagels van jouw hond, kat of knaagdier te kunnen verzorgen.

Belangrijk voor goede nagelverzorging is dat de nagelknipper de juiste vorm heeft voor jouw huisdier en scherp genoeg is om zijn nagels te knippen.

Wanneer jouw hond rechtop staat en zijn nagels de grond raken en zijn tenen scheef of omhoog staan, zijn zijn nagels te lang en moeten ze geknipt worden. Voor het knippen van de nagels van je hond, kun je de hond het beste laten liggen. Neem de onderpoot vast, met de te knippen teen tussen je vingers. Het is belangrijk om niet in het ‘leven’ van de nagel te knippen. Bij een hond kan dit worden herkend aan het roze gedeelte van de nagel. Wanneer je in het leven van de nagel knipt, kan dit erg pijnlijk zijn voor je hond en zelfs tot bloedingen leiden. Knip de nagel af in het lichte gedeelte, een paar millimeter van het roze gedeelte af. Heeft jouw hond donker gekleurde nagels? Knip de nagel dan niet direct af, maar verhoog eerst de druk met de nageltang. Trekt hij zijn poot terug? Dan zit je te ver. Herhaal dit dan een stukje lager, totdat je hond de poot niet meer terugtrekt.

De nagelknippers voor honden zijn meestal ook geschikt voor katten. Bij de meeste katten is het niet nodig om de nagels te knippen, omdat ze op een natuurlijke wijze slijten door het krabben, klimmen en het lopen op harde ondergronden. Toch kan het knippen van de nagels van katten soms ook nodig zijn, bijvoorbeeld bij oudere katten of katten die de krabpaal niet gebruiken.