Vitaminen

Vitamines zijn onmisbaar voor jouw huisdier. Geef jij jouw huisdier genoeg vitaminen? Het kan soms ook goed zijn om jouw huisdier wat extra vitamines te geven. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je huisdier herstellende is van een ziekte, tijdens de dracht of als je huisdier ziek is. Kijk goed welke vitaminen jouw huisdier nodig heeft.

Vitaminen zijn belangrijk voor de gezondheid van elk huisdier: honden, katten, knaagdieren, konijnen en vogels. Vitamines dragen bij aan het goed functioneren van het lichaam van jouw huisdier. Vitaminen kunnen onder andere helpen bij het verbeteren van de conditie, bij stressverlaging en tijdens de rui / vachtwisseling.

Bij een tekort aan vitamines kunnen er lichte, maar ook ernstige problemen ontstaan. Het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat jouw huisdier de juiste hoeveelheid vitamines binnenkrijgt. Vitamines en mineralen zorgen onder ander voor het goed functioneren van het immuunsysteem, centrale zenuwstelsel, botten en pezen. Het hele lichaam van jouw huisdier heeft dus baat bij vitaminen.