Bodembedekking

De bodembedekking van een vogelverblijf maakt je vogelkooi of volière af. Bodembedekking absorbeert de uitwerpselen van vogels zodat je deze gemakkelijk kunt verwijderen

Een goede bodembedekking absorbeert én camoufleert de uitwerpselen van je vogel en maakt de vogelkooi of volière echt af. Wij mensen lopen niet graag op een kale en koude vloer, vogels ook niet. Bodembedekking is multifunctioneel. Met bodembedekking maak je het verblijf niet alleen comfortabeler voor je vogel, het geeft ook een schone aanblik omdat het de uitwerpselen camoufleert. Ook is het voor vogels erg leuk om met de bodembedekking te spelen en kan het zelfs gezond voor ze zijn! Schelpenzand is bijvoorbeeld rijk aan mineralen en calcium, waardoor het je vogel helpt bij de spijsvertering. Ook zorgt schelpenzand voor stevige botten.

Met bodembedekking blijft de vogelkooi lekker fris. Vervang de bodembedekking wekelijks, alleen zeven is niet voldoende om de vogelkooi schoon te houden. Als je alleen zeeft, blijft er altijd vuil achter, wat de kans op besmetting en ziektes vergroot. 

TIP: Bekijk ook ons assortiment vogelkooien voor een geschikt huis voor jouw vogel en ons assortiment vogelspeelgoed en zitstokken om de vogelkooi wat op te leuken.