Vogelspeelgoed

Dieren houden van spelen, zo ook vogels. Spelen zorgt ervoor dat jouw diertje vrolijk, opgewekt en gezond blijft. Zorg er daarom voor dat jouw vogel voldoende vogelspeelgoed heeft om zich mee te vermaken.

De ene vogelsoort is sneller verveeld dan de andere. Een verveelde vogel herken je bijvoorbeeld doordat hij aan zijn eigen veren gaat plukken. Voor de één zijn zitstokken en een badje voldoende, voor andere vogels heb je vogelspeelgoed nodig om ze te vermaken. Deze vogels klimmen graag, willen naar voedsel zoeken en pakken dingen vast met hun snavel. Parkieten zijn bijvoorbeeld erg speels. Je doet ze dan ook een groot plezier als je een schommel, spiegel of ander speelgoed in hun kooi hangt. Vogelspeelgoed zorgt voor prikkels, waardoor je vogel lekker in beweging blijft. Met vogelspeelgoed kun jij je vogel zowel vermaken als uitdagen. Zorg er daarom voor dat er altijd voldoende speelgoed in de vogelkooi aanwezig is.

Ons speelgoedassortiment bestaat onder andere uit ballen, spiegels en speelplaatsen. Zo zit er altijd wel iets bij dat jouw huisdier leuk vindt! Selecteer zelf zorgvuldig welk speelgoed bij het karakter van jouw vogel past. 

LET OP: Zoals je weet hebben vogels scherpe nagels en snavels. De praktijk leert dat geen enkel speeltje onverwoestbaar is. Blijf dus in de buurt als ze er mee spelen, of beter nog: speel samen met ze! Samen spelen is nog veel leuker. Discount4Pets is voor eventuele schade niet aansprakelijk. Wil je speelgoed van touw kopen voor jouw vogel? Controleer het touw dan goed. Losse draden moeten onmiddellijk weggewerkt worden. Hiermee voorkom je dat jouw vogel vast komt te zitten.