Kanarievoer

Goed kanarievoer draagt bij aan een lang en gezond leven van jouw kanarie. Het bevat alle ingrediënten en voedingsstoffen die jouw kanarie nodig heeft.

Kanarievoer is speciaal afgestemd op de voedselbehoefte van jouw kanarie. Kanaries zijn echte zaadeters. De hoofdvoeding voor jouw kanarie bestaat dan ook uit een mengsel van verschillende zaden. Houd er rekening mee dat het bakje van jouw kanarie niet lang leeg mag zijn. Vogels verhongeren namelijk erg snel. Ook eten zij alleen wanneer het licht is.

TIP: Wil je jouw kanarie verwennen? Geef je kanarie dan wat onkruidzaad, groente of wat fruit. Geef niet te veel tegelijk en geef nooit een avocado. Een avocado is namelijk giftig voor vogels.

LET OP: Vogels pellen en eten de zaadjes en laten de zaaddopjes achter in het voedselbakje. Hierdoor kan het lijken of het voedselbakje nog vol is, terwijl deze in feite geen voedsel meer bevat. Vul het bakje echter niet te vroeg. Zo voorkom je selectief eetgedrag.

TIP: Naast de normale dagelijkse maaltijd verdient je kanarie het om zo af en toe verwend te worden. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment vogelsnacks, voor een lekkere en verantwoorde beloning!