Kanarie voer

Op zoek naar kanarievoer? Hier vind je kanarievoer waarmee je een kanarie voorziet van de juiste dagelijkse voeding. Door goed voer te kopen zorg je ervoor dat de kanarie een gezond leven leidt en de juiste voedingstoffen binnenkrijgt.

Toon als Tegels Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Xtravital Kanarie 500 Gr
  Beaphar Xtravital Kanarie 500gr
  6,00
  Voorradig, levering op dinsdag
  Add to Compare on list
 2. OP=OP Esve Ni-ble Mineralenblok Kanarie Geel Small
  OP=OP Esve Ni-ble Mineralenblok Kanarie Geel Small
  Special Price 0,99 Regular Price 1,85
  Voorradig, levering op dinsdag
  Add to Compare on list
Toon als Tegels Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kanaries zijn echte zaadeters. Hoofdvoeding voor jouw kanarie bestaat dan ook uit een mengsel van verschillende zaden. De zaden worden gepeld door kanaries en de zaaddopjes blijven achter in het voerbakje. Deze zaadjes kun je heel eenvoudig wegblazen. Geef nog geen nieuwe voeding als de zaadjes nog niet op zijn. Vul het bakje bij als alle zaden bijna op zijn. Hiermee voorkom je selectief eetgedrag. Houd er rekening mee dat het bakje van jouw parkiet niet lang leeg mag zijn. Vogels verhongeren namelijk erg snel. Houd er ook rekening mee dat vogels eten als het licht is.

30% van de voeding van een parkiet bestaat uit eikrachtvoer. In dit voer zitten dierlijke eiwitten die belangrijk zijn voor de conditie van jouw kanarie.

Wil je jouw kanarie verwennen? Geef de kanarie dan wat onkruidzaad, groente of wat fruit. Geef niet te veel tegelijk en geef nooit een avocado. Een avocado is namelijk giftig voor vogels.