Papegaaienvoer
Goed papegaaienvoer draagt bij aan een lang en gezond leven van jouw papegaai. Het bevat alle ingrediënten en voedingsstoffen die jouw papegaai nodig heeft.
Goed papegaaienvoer zorgt ervoor dat een papegaai gevarieerd eet. Een papegaai heeft dagelijks het volgende nodig: groente, fruit, noten, kiemzaden en zaden en/of pellets. Papegaaienvoer bevat een mix van de ingrediënten en voedingsstoffen die jouw papegaai nodig heeft. Het is belangrijk dat de voeding voor jouw papegaai niet te veel zonnepitten bevat. Zorg er ook voor dat jouw papegaai dagelijks vers water krijgt. Houd er rekening mee dat het bakje van jouw papegaai niet lang leeg mag zijn. Vogels verhongeren namelijk erg snel. Ook eten zij alleen wanneer het licht is.
Naast de basisvoeding kun je jouw papegaai een paar keer in de week groente geven. Voorbeelden van groentes die je kunt geven aan jouw papegaai zijn wortel, broccoli, tomaat en bieten. Zorg ervoor dat je de groentes van te voren goed wast! Ook kun je jouw papegaai blij maken met fruit. Zo kun je onder andere mango, banaan, aardbei en abrikoos geven.
Wanneer je jouw papegaai noten en vruchten geeft, kan het zijn dat de papegaai de nootjes zelf niet open krijgt. Je kunt dan met een mesje een klein stukje van de noot openmaken. Op deze manier kan jouw papegaai er toch nog van genieten. Geef alleen noten en vruchten die ongezoet, ongezouten en ongezwaveld zijn.
LET OP: Geef jouw papegaai nooit avocado en snacks die bedoelt zijn voor menselijke consumptie. De snacks die wij heel erg lekker kunnen vinden, zoals chips en chocola, zijn zeer giftig voor een papegaai. Ook zijn er verschillende planten giftig voor een papegaai. Wil je jouw papegaai een verantwoord tussendoortje geven? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment vogelsnacks, voor een lekkere en verantwoorde beloning!
LET OP: Vogels pellen en eten de zaadjes en laten de zaaddopjes achter in het voedselbakje. Hierdoor kan het lijken of het voedselbakje nog vol is, terwijl deze in feite geen voedsel meer bevat. Vul het bakje echter niet te vroeg. Zo voorkom je selectief eetgedrag.