Papegaaienvoer

Het is belangrijk om een papengaai goed te voeden. Op Discount4Pets vind je papegaaienvoer dat gebaseerd is op hetgeen een papegaai dagelijks nodig heeft. 

Toon als Tegels Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Esve Ni-ble Mineralen Pikblok Papegaai Roze Large
  Esve Ni-ble Mineralen Pikblok Papegaai Roze Large
  3,10
  Voorradig, levering op vrijdag
  Add to Compare on list
 2. Xtravital Papegaaienvoer 2,5 Kg
  Beaphar Xtravital Papegaaienvoer 2.5kg
  Special Price 14,50 Regular Price 19,00
  Voorradig, levering op vrijdag
  Add to Compare on list
Toon als Tegels Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Goed papegaaienvoer zorgt er bijvoorbeeld voor dat een papegaai gevarieerd eet en niet teveel zonnepitten binnenkrijgt.

Een papegaai heeft dagelijks het volgende nodig: groente, fruit, noten, kiemzaden en zaden en/of pellets. Zorg er ook voor dat jouw papegaai dagelijks vers water krijgt. Bij het kopen van voeding voor je papegaai is het belangrijk dat de voeding niet te veel zonnepitten bevat.

Naast de basis voeding kun je jouw papegaai een paar keer in de week groente geven. Voorbeelden van groentes die je kunt geven aan jouw papegaai zijn wortel, broccoli, tomaat en bieten. Zorg ervoor dat je de groentes van te voren goed wast! Ook kun je jouw papegaai blij maken met fruit. Zo kun je onder andere mango, banaan, aardbei en abrikoos geven.

Wanneer je jouw papegaai noten en vruchten geeft, kan het zijn dat de papegaai de nootjes zelf niet open krijgt. Je kunt dan met een mesje een klein stukje van de noot openmaken. Op deze manier kan jouw papegaai er toch nog van genieten. Geef alleen noten en vruchten die ongezoet, ongezouten en ongezwaveld zijn.

Let op: Geef jouw papegaai nooit avocado en snacks. Ook zijn er verschillende planten giftig voor een papegaai. De snacks die wij heel erg lekker kunnen vinden, zoals chips en chocola, zijn zeer giftig voor een papegaai.