Parkietenvoer

Goed parkietenvoer draagt bij aan een lang en gezond leven van jouw parkiet. Het bevat alle ingrediënten en voedingsstoffen die jouw parkiet nodig heeft.

Het is belangrijk om de juiste voeding aan jouw parkiet te geven. De beste voeding voor jouw parkiet is compleet parkietenvoer. Hiermee zorg je ervoor dat jouw parkiet alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, in de juiste verhouding. De juiste voeding is belangrijk voor een gezonde en vitale vogel. Goede voeding draagt bij aan een langer en beter leven voor jouw parkiet.

Een parkiet mag niet te dik worden. Hierdoor komt de lever vol met vet te zitten en functioneert het uiteindelijk minder. Bied jouw parkiet niet alleen vogelzaad aan, maar zorg voor variatie. Houd er rekening mee dat het bakje van jouw parkiet niet lang leeg mag zijn. Vogels verhongeren namelijk erg snel. Ook eten zij alleen wanneer het licht is.

LET OP: Geef je parkiet geen voedsel met suiker of zout. Geef jouw parkiet ook absoluut geen avocado, rauwe aardappelen, citroenen, grapefruit, chocola en rabarber. Deze dingen zijn namelijk giftig voor een parkiet. Ook zaden in fruit en groenten kunnen giftig voor jouw vogel zijn.

LET OP: Vogels pellen en eten de zaadjes en laten de zaaddopjes achter in het voedselbakje. Hierdoor kan het lijken of het voedselbakje nog vol is, terwijl deze in feite geen voedsel meer bevat. Vul het bakje echter niet te vroeg. Zo voorkom je selectief eetgedrag.

TIP: Naast de normale dagelijkse maaltijd verdient je parkiet het om zo af en toe verwend te worden. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment vogelsnacks, voor een lekkere en verantwoorde beloning!